Joke Coysman blijft ETZ trouw!

Joke Coysman

Op de vooravond van het afsluiten van de transferperiode is duidelijk geworden welke atleten ETZ trouw blijven én welke atleten andere oorden opzoeken. Dat meervoudig Belgisch triatlonkampioene Joke Coysman, gezien het stopzetten van het Plus- en TopTeam, felbegeerd zou zijn op de transfermarkt, stond als een paal boven water. Heel wat clubs hengelden de voorbije weken/maanden dan ook naar haar diensten. De berichtgeving op 3athlon.be, aangesterkt door een actiefoto van de triatlonkampioene, wakkerde de jacht naar Joke nog verder aan. Joke liet het niet aan haar hart komen en maakte, gezien de goede samenwerking van de voorbije 3 seizoenen, finaal de beslissing om bij ETZ te blijven. Het ETZ-bestuur is opgetogen dat Joke de lokroep van financieel krachtige teams weerstaan heeft én kijkt alvast uit naar de verlengde samenwerking!

Naast Joke Coysman zullen ook meervoudig Belgisch duatlonkampioene Ilse Geldhof, Belgisch duatlonkampioene LD Kim Nulens & Deborah Ghyselen volgend seizoen de ETZ-kleuren verdedigen, net als een 30-tal andere blijvers. Wie niet langer in ETZ-kleuren te zien zal zijn, zijn Vincent Van de Walle & Jan Vervaet. Het duo koos voor een overstap naar het fel versterkte 3MD. Kasper Lagae, één van de absolute revelaties van het voorbije triatlonseizoen, stapt over naar ITC. Frederik Van Crombrugge & Sigrid Jonniaux keren terug naar respectievelijk RRT & TRIGT, de talentvolle Sven Vandenbroucke werd opgepikt door LTTD. Joeri Ameye trekt naar XCD. Jeroen Stragier zoekt het met MTTG dan weer dichter bij huis. Ook de Franse atleten, aangevoerd door Julien Brazy, en de Nederlandse atleten, d.i. Ilona Eversdijk & Jorik Van Egdom, zullen volgend seizoen niet langer behoren tot de groen-zwart-witte brigade. Last but not least grepen Jonas Vandevyvere, Gert-Jan D'haene & Brent Debaere de kans om voortaan gebruik te maken van de lichte aansluiting, terwijl clubmonument Olivier D'Haene de beslissing nam om de duatlonsport vaarwel te zeggen. Ook Johan Viaene besloot een competitiestop in te lassen.

Nieuw bij ETZ zijn Sam & Tijs Billemon, Kristof Bultynck, Robby De Rycke, Floor Martens, Jasper Vandevelde & Diego Verschuere. Het ETZ-bestuur kijkt er alvast naar uit hen te ondersteunen bij het realiseren van hun sportieve ambities.

Reacties

ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen !

Reactie toevoegen

X