Winst voor Joke Coysman in triatlon Beernem!

Joke Coysman

Na vorige week reeds geproefd te hebben van de overwinning in de Swike van Harelbeke was triatlete Joke Coysman afgelopen weekend opnieuw aan het feest! In de Kallemoeie triatlon van Beernem rekende ze tijdens het lopen af met Lore Vanclooster, die haar eerder in de triatlon van Bredene de loef afstak. Proficiat!

Ilse Geldhof knalt naar nieuwe Belgische titel!

Podium BK duatlon LD Almere

In het Nederlandse Almere werd afgelopen weekend onder een loden zon gestreden om de Belgische duatlontitels op de lange afstand. Na vorig jaar forfait gegeven te hebben voor het BK LD, wou Ilse Geldhof, de Belgisch kampioene op de sprint- en kwartafstand, in haar afscheidsjaar dolgraag een nieuwe titel toevoegen aan haar rijkgevuld palmares.

Doek valt over duatlon/triatlon Gullegem 2017!

Capino Challenge by ETZ

Na uitvoerig overleg met de werkgroepleden van de Capino Challenge heeft het ETZ-bestuur gisterenavond met spijt in het hart beslist om de duatlon/triatlon Gullegem van zondag 11 juni a.s. te annuleren. Gezien het bedroevend laag aantal voorinschrijvingen en het afhaken van diverse sponsors, acht de werkgroep, die als een goede huisvader zijn centjes wenst te beheren, het niet opportuun om het event te laten plaatsvinden.

Uitslag Sportics Run & Bike 2017!

Podium Sportics Run & Bike Gullegem - mix

78 teams leefden zich vanmorgen uit in de Sportics Run & Bike Gullegem. Op een selectief parcours rekenden de broers Omey in de absolute slotfase nipt af met het ITC-duo Kasper Lagae & Hannes Cool. Bart Verkaemer & Tim Soenens legden beslag op de 3de plaats.

Briefing Sportics Run & Bike Gullegem

Sportics Run & Bike Gullegem

Komende zondag is het zover: de Sportics Run & Bike Gullegem. Via deze weg zetten we de belangrijkste info nog even op een rijtje.

Favorieten voor Sportics Run & Bike Gullegem gewikt en gewogen!

Sportics Run & Bike Gullegem

Laatste dag om in te schrijven voor de Sportics Run & Bike Gullegem. Intussen buigen de bookmakers zich over de belangrijkste kanshebbers voor de zege. De broertjes Omey worden getipt als dé topfavorieten, op de voet gevolgd door het ITC-duo Kasper Lagae & Hannes Cool.

Capino Challenge op zondag 11 juni 2017!

Capino Challenge

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de Capino Challenge by ETZ plaats in het tweede weekend van juni, i.c. zondag 11 juni 2017.

Kris Acx trotseert Hel van Kasterlee!

Kris Acx

Na zich dit seizoen meerdere malen uitgeleefd te hebben op de lange afstand (BeMC, PM Sankt-Wendel & Marmotte) maakte ETZ-bestuurslid Kris Acx zich de voorbije maanden op voor een nieuwe uitdaging, dé Hel van Kasterlee: 15km lopen, 105km MTB'en & 30km lopen. Via een korte, krachtige voorbereiding stoomde de 'held van Lendelee' zich klaar voor wat wel eens de kers op de taart van een sterk, gevarieerd seizoen kon worden.

Joke Coysman blijft ETZ trouw!

Joke Coysman

Op de vooravond van het afsluiten van de transferperiode is duidelijk geworden welke atleten ETZ trouw blijven én welke atleten andere oorden opzoeken. Dat meervoudig Belgisch triatlonkampioene Joke Coysman, gezien het stopzetten van het Plus- en TopTeam, felbegeerd zou zijn op de transfermarkt, stond als een paal boven water. Heel wat clubs hengelden de voorbije weken/maanden dan ook naar haar diensten.

ETZ-familie breidt uit!

Thibault Derijcke

Op zondag 27 november, daags na de atletenvergadering van ETZ, zag Thibault Derijcke, zoontje van Lien Soete & ETZ-voorzitter Diederik Derijcke, het levenslicht. Zowel de mama als Thibault stellen het prima, aldus een trotse papa.

Gert-Jan D'haene stapt uit ETZ!

Gert-Jan D'haene

Na 4 mooie jaren, waarin hij, met zijn ongebreideld enthousiasme én flair, het beste van zichzelf gaf, nam ETZ-bestuurslid & -atleet Gert-Jan D'haene de beslissing om het ETZ-hoofdstuk volledig af te sluiten. Het opdoeken van het Plus- en TopTeam én de wens om eigen dromen na te jagen, dit op redactioneel- en speakervlak, noopten hem tot die moeilijke maar begrijpelijke beslissing.

Floor Martens trekt naar ETZ!

Floor Martens

Na zes jaar met brio de NLT-kleuren verdedigd te hebben, trekt de Waregemse triatlete Floor Martens naar ETZ. De 22-jarige atlete, die als verpleegkundige werkzaam is in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, begon haar sportieve carrière in de atletieksport, waarna ze via de basketsport én een korte passage in de duatlonsport in de triatlonsport terechtkwam. Die keuze legde haar geen windeieren.

Broertjes Billemon trekken naar ETZ!

Sam Billemon

Ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders waaronder Kasper Lagae & Vincent Van de Walle mogen we met grote tevredenheid een aantal nieuwe ETZ-atleten verwelkomen. We stellen hen de volgende weken graag even aan jullie voor. Vandaag is het de beurt aan een bijzonder sterk broederduo. Sam (foto) & Tijs Billemon staan alvast te popelen om de ETZ-kleuren te verdedigen!

Afscheid van een clubicoon!

Olivier D'Haene

Na liefst zeven jaar het mooie weer gemaakt te hebben bij ETZ, en daarmee één van de trouwste leden (geweest) te zijn, kondigde de 46-jarige duatleet Olivier D'Haene vorige week zijn (voorlopige?) afscheid aan de duatlonsport aan. Olivier, die gekend stond als één van de absolute smaakmakers van ETZ, mag terugblikken op een meer dan geslaagde sportcarrière. De man uit Koekelare pakte meermaals de Belgische titel bij de heren+40 en werd in die categorie tevens Vice-Europees kampioen duatlon op de LD.

Lieselot Bossuyt houdt topsport voor bekeken!

Lieselot Bossuyt

ETZ-atlete Lieselot Bossuyt, die de voorbije twee jaar één van de uithangborden van het ProReno Par-ky TopTeam was, zet op 36-jarige leeftijd een punt achter haar sportcarrière op hoog niveau. De dame uit Otegem, die kan terugblikken op 6 boeiende én succesvolle triatlonseizoenen, waarin ze de overwinningen & ereplaatsen opstapelde (o.a. BK sprintduatlon 2013, Vice-BK sprinttriatlon 2014), kiest met veel zin én overtuiging voor een nieuwe uitdaging(en).

Pagina's

X