Algemeen

 
Trainingsaanbod

DagTijdstipDisciplineLocatiePeriode
Dinsdag19u-20uLopenAtletiekpiste WevelgemNov.-Sept.
Donderdag19u-20uLopenAtletiekpiste WevelgemNoc.-Sept.

 Adres atletiekpiste: Menenstraat 122, 8560 Wevelgem

 

- In de maand oktober vinden er geen clubtrainingen plaats.

- Het schema van de looptrainingen is terug te vinden op de afgeschermde pagina 'trainingen-schema's'.

- Gelieve een fluo-vestje mee te brengen naar de looptrainingen.

- In de zomermaanden worden er verschillende sessies open-water zwemmen georganiseerd.

- Fietstrainingen gaan door na onderling overleg tussen ETZ-atleten via de gesloten facebookgroep.

- Het dragen van een valhelm is steeds verplicht!

- Bovenop bovenstaand aanbod worden er van november t.e.m. april maandelijkse clubtrainingen (halve of volledige dag) georganiseerd, dit heel vaak in combinatie met een workshop (stabilisatie, sportvoeding, bochtentechniek, fietsonderhoud, etc.).

- Jaarlijks staan er 3 à 4 wisseltrainingen op het programma, dit in functie van het inoefenen van een vlotte wissel, het stokpaardje van de voorzitter!Trainingsbegeleiding
 

Door de specificiteit van de duatlon- triatlonsport en de veelzijdigheid in het profiel van de dua-/triatleet (sportieve achtergrond, talent, sportieve doelen, blessuregevoeligheid, etc.) werd geopteerd om geen algemene maandschema's ter beschikking te stellen. In plaats daarvan reikt ETZ zijn atleten een beknopt documentje aan met daarin de (basis)principes van trainingsleer, toegepast op de duatlon-/triatlonsport, met als doel de ETZ-atleten op een verantwoorde, doelmatige en efficiënte wijze hun trainingen te laten afwerken.

Met dit beknopt documentje + voorbeeldschema van een maand uit de voorbereidingsperiode, specifieke periode & wedstrijdperiode (zie afgeschermde pagina 'trainingen-schema's'), is een atleet in principe in staat om tijdens een seizoen doelgericht te trainen. Wie echter individuele trainingsbegeleiding wenst, ten einde het maximum uit zijn trainingen te halen, kan tegen betaling beroep doen op Peaklevel - www.peaklevel.be - joerie@peaklevel.be.


X