Historiek


Uit liefde voor de duatlon- en triatlonsport werd eind 2008 Energy Team Zuidwest boven de doopvont gehouden. Het team heeft zijn uitvalsbasis in Wevelgem en is ontstaan vanuit de organisatie van de Capino Duatlon Wevelgem.

Energy Team Zuidwest (ETZ) is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende clubs van België. Het team is niet enkel gekend om zijn sterke sportieve prestaties (4x Belgisch kampioen ploegenduatlon bij de heren, 2x Belgisch kampioen ploegenduatlon bij de dames, Belgische, Europese en Wereldtitels, collectieve suprematie op tal van wedstrijden, etc.) maar ook om zijn uitstekende groepssfeer. Met plezier stelt het team vast dat leden elkaar vóór, tijdens en na de wedstrijden steunen en elkaar ook in hun vrije tijd opzoeken.

Gedrevenheid, ambitie, passie, teamspirit, hoge mate van betrokkenheid,… het zijn waarden die het ETZ-bestuur enorm hoog in het vaandel draagt en die de ETZ-atleten als geen ander weten uit te ademen. Een groot wederzijds respect tussen competitieve atleten, subtoppers én toppers vormt de basis van het succes van ETZ.

ETZ had de voorbije jaren een pak toppers (Kenneth Vandendriessche, Pieter Rijnders, Thomas Jurgens, Rinus Holvoet, e.a.) in zijn rangen, met op kop Joerie Vansteelant, de viervoudig wereldkampioen duatlon op de lange afstand. De aanstelling van Joerie als coördinator van het TopTeam was een belangrijke mijlpaal in de ETZ-geschiedenis. Dankzij Joerie werd het team verder geprofessionaliseerd en spraken heel wat materiële en financiële sponsors hun vertrouwen in ETZ uit. Tot op vandaag bouwt ETZ verder op het werk van de kampioen uit Torhout, die in 2013 het team inruilde voor Ironmanagers maar in de herst van 2015 opnieuw toetrad tot het ETZ-bestuur.

Ondanks het (tijdelijk) verlies van een absolute sterkhouder én boegbeeld van het team, zette ETZ de voorbije 3 seizoenen flinke stappen voorwaarts. Zowel op extrasportief als op sportief vlak kon ETZ de voorbije 3 jaar steeds spreken van een seizoen grand cru! Het team bouwde zijn reputatie van beste duatlonclub uit België verder uit én spreekt sinds 2014 ook een aardig woordje mee in het nationale triatloncircuit, dit mede dankzij topatlete Joke Coysman

In het tussenseizoen 2016-2017 sloot ETZ een belangrijk hoofdstuk af door het Plus- en TopTeam op te doeken. Het ETZ-bestuur koos er met volle overtuiging voor om verder te gaan met een Competitief Team, een team dat bestaat uit een hechte groep vrienden, die er vol voor willen gaan, hun eigen grenzen willen verleggen én elkaar naar een hoger niveau stuwen.

                                  Sinds 2011 is ETZ onafgebroken Belgisch kampioen ploegenduatlon!

                                                           Joerie Vansteelant maakte het team groot!

                                                Ilse Geldhof domineert al jaren het Belgische duatloncircuit!

                  Gert Van Poucke pakte de voorbije seizoen 3 Belgische duatlontitels!

Meervoudig Belgisch kampioene triatlon Joke Coysman domineert al jaren het nationale triatloncircuit én is steevast goed voor een 10-tal zeges per seizoen!

       De komst van Lieselot Bossuyt opent in 2015 perspectieven voor het BK ploegentriatlon in Izegem!

Hartsvriendinnen Ilse Geldhof & Kim Nulens vallen elkaar in de armen na het BK sprintduatlon Torhout! Kippenvelmomentje!

X